Over ons

Wij zijn Duo Juna. We kennen elkaar via het JeugdOrkest Nederland (JON). Tijdens de tournees naar het buitenland en de repetitieweekenden hadden we gelijk een klik. We gingen veel met elkaar om en vonden het erg leuk om samen muziek te maken. Een jaar later kwamen we elkaar weer tegen, dit keer in het Britten Jeugd Strijkorkest in Zwolle. We hebben met dit orkest ook in het ‘Concert voor 2 Violen en Orkest’ van de componist Malcolm Arnold mogen soleren. Na een tour door Italië met de meest prachtige concert locaties sprong de vonk echt tussen ons over. Al met al spelen we dus al lang samen. Het is iedere keer een feestje om samen muziek te maken. Onze karakters en ons spel zijn verschillend, maar dat zorgt er juist voor dat we elkaar perfect aanvullen. Als wij samen viool spelen hoeven we elkaar maar aan te kijken en we weten wat we bedoelen. Het voelt heel natuurlijk en vertrouwd. De laatste jaren hebben we meerdere keren samen concerten gegeven en besloten daarom een vast duo te vormen: Duo Juna.

Vivian de Graaff

Mijn naam is Vivian de Graaff en ik begon met viool spelen toen ik 6 was. Mijn opa Hans Wijnberg was mijn eerste docent. Vervolgens heb ik les mogen hebben van Petra Westra en Sylvia van der Grinten. Ik heb mijn bachelor viool gehaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho en op dit moment volg ik de master New Audiences and Innovative Practice (NAIP) met Janet Krause als mijn viool docente. In deze master hou ik me bezig met het ontdekken van nieuwe optreedmanieren voor onbekend publiek. Ik ben bezig met onderzoek in de Classic Express van het Prinses Christina Concours naar het effect van een verhaal vertellen met klassieke muziek ertussen op de emoties van het publiek (6-9 jaar), de concentratieboog en de interesse in klassieke muziek.

Ik hou van concerten geven, zowel solo als met ensembles en orkesten. In de ideale wereld zou ik mijn hele leven aan het conservatorium blijven studeren, om mijzelf continu optimaal te laten ontwikkelen met de beste docenten. Naast de ‘traditionele’ manier van concerten geven hou ik mij ook veel bezig met manieren waarop optredens ook mogelijk zijn. Dit doe ik onder andere met Orkest Morgenstond, Duo Juna en het Ricciotti ensemble. Ik vind het belangrijk om echt contact te maken met mijn luisteraars en om klassieke muziek op een manier aan te bieden die bij het publiek aansluit. Ik werk liever vanuit de wens van het publiek naar het in elkaar zetten van een passend optreden, in plaats van een vaste concertopzet aanbieden aan elk verschillend publiek. Daarnaast geef ik ook vioolles, waarbij ik van dezelfde principes uit ga. Als je meer over mij wilt weten, kijk dan op mijn website viviool.nl!

Tina Draadjer

Hoi! Ik ben Tina Draadjer en ben op mijn 9de begonnen met viool spelen. Momenteel studeer ik klassiek viool aan het conservatorium van Utrecht bij Hebe Mensinga. Op jonge leeftijd ben ik terecht gekomen bij Coosje Wijzenbeek. Ik heb 5 jaar les van haar gehad en jaren lang concerten mogen geven met haar ensemble; de Fancy Fiddlers. Hier kreeg ik op jonge leeftijd lessen aan het conservatorium van Amsterdam. De jaren daarna heb ik les mogen krijgen van Arthur Ornée en Sylvia van der Grinten. Na mijn middelbare school ben ik aan mijn 1ste jaar aan het conservatorium van Amsterdam begonnen bij Kees Koelmans. Na 1 jaar daar veel geleerd te hebben, besloot ik toch om mijn studie te vervolgen aan het conservatorium in Utrecht, waar ik momenteel met veel plezier studeer en in 2022 mijn bachelor af ga ronden.Van jongs af aan heb ik in veel orkesten/ensembles gespeeld. Het is ontzettend fijn als je je passie met anderen kan delen. Waar ik dan ook het liefst mee bezig ben is kamermuziek. Mijn droom is om later mijn eigen kamermuziekfestival te hebben. Daarnaast geef ik nu sinds een aantal jaar ook les, waar ik ook veel plezier aan beleef. Naast mijn klassieke viool studie vind ik het heel erg leuk om verschillende muziekstijlen (improviseren, pop, tango, wereldmuziek en jazz) te ontdekken en te spelen. Mijn doel is dan ook om muziek overal te brengen en van iedereen wat te leren. En bovenal natuurlijk te genieten van dat ik de mogelijkheid heb om iedere dag met muziek bezig te zijn! Muziek is een taal die iedereen verstaat, verbindt en voelt.